Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
Indian summer photography contest in eTwinning
A new collaborative activity by the Polish and the Greek students! Our little photographers captured wonderful images of Indian Summer- the warm days of autumn- in their country and they are waiting for you to vote for your favourite ones.
You vote one from each team till November 30th.
More info can be found if you click here!
Waiting for the winners!
Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017
Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017
Happy Halloween!!!
Κάθε γλώσσα εκτός από την επικοινωνιακή, έχει και την πολιτιστική της διάσταση. Για τον λόγο αυτό, η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στο σχολείο μας γίνεται με γνώμονα την κατάκτηση τόσο της δομής, του λεξιλογίου και των γραμματικών φαινομένων, όσο και την γνωριμία και την κατανόηση των πολιτισμικών στοιχείων των Αγγλόφωνων χωρών. Για τον λόγο αυτό σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με αφορμή τον εορτασμό του Halloween στις 31 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας θα συμμετάσχουν ανάλογα με την ηλικία τους σε παιχνίδια, θα παρακολουθήσουν βίντεο και παρουσιάσεις και θα φτιάξουν κατασκευές σχετικές με την συγκεκριμένη ημέρα, αποσκοπώντας στον εντοπισμό ομοιοτήτων και διαφορών με αντίστοιχες δικές μας γιορτές και φυσικά στην διασκέδαση!!! Την αρχή έκανε η Γ' τάξη που δέχθηκε μια επιδρομή από αράχνες κατά την διάρκεια του μαθήματος!!!!
Ευτυχώς τις έδιωξαν μακρυά...BOOOOOOOOOOO
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017
Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017
Γιατί τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν στο διάστημα; (video)
Γιατί τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν στο διάστημα; (video): Υπάρχουν δυο σοβαρές παράμετροι
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017
Ένα ακόμη παράδειγμα συνεργατικής δουλειάς ανάμεσα στους μαθητές της Στ' τάξης τη σχολική χρονιά 2016-2017 και της αντίστοιχης Στ' τάξης του Szkoła Podstawowa nr 8 im. W. Korfantego w Mikołowie της Πολωνίας. Εθελοντικά συμμετείχαν στις διακρατικές ομάδες που σχημάτισαν με τους συμμαθητές τους από την Πολωνία με στόχο τη συγγραφή ποιήματος ή σύντομης αφήγησης με τη χρήση λέξεων που δόθηκαν σε κάθε ομάδα από τις εκπαιδευτικούς που συντόνιζαν την εργασία, Agnieszka Kurpas και Μαρία Τσιαμτσιούρη. Τα αποτελέσματα στο ebook που ακολουθεί.
Happy Water Day!
Erasmus
σημαίνει πάνω απ’ όλα συνεργασία και οι μαθητές μας τη βιώνουν εργαζόμενοι σε
διακρατικές ομάδες και συμμετέχοντας σε
δημιουργικές εργασίες με πολλαπλά οφέλη, τόσο σε γλωσσικό όσο και σε κοινωνικό
επίπεδο. Με αφορμή την Ημέρα του Νερού τον περασμένο Ιούνιο , οι μαθητές της Ε2
τάξης εργάστηκαν ομαδικά και σε συνεργασία με τους μαθητές της Ε’ τάξης του CEIP San Bartolome στην Ισπανία δημιούργησαν
ηλεκτρονικές αφίσες με τα μηνύματα τους για τον εορτασμό της συγκεκριμένης
ημέρας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που
ακολουθεί. . Συντονίστριες της εργασίας ήταν οι εκπαιδευτικοί Cristina
Ferrer Bañuls και Μαρία Τσιαμτσιούρη.
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
ARS LONGA Erasmus+ project
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου για τα έτη 2016-2018 συμμετέχει στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο ARS LONGA.
Θέμα του η Τέχνη και η συνεργασία.
Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.
Τρίτη 20 Ιουνίου 2017
Κυριακή 18 Ιουνίου 2017
Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
ARS LONGA in practice
Για μια ακόμη χρονιά συμμετέχουμε στην παρέα του eTwinning, αυτή τη φορά με ένα έργο διάρκειας 2 ετών, συνεργαζόμενοι με τους εταίρους του προγράμματος ERASMUS+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Ο τίτλος του ARS LONGA in practice και ο σύνδεσμος για το twinspace, την ηλεκτρονική μας τάξη, κάνοντας κλικ εδώ.
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017
Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017
Ο ρατσισμός με τα μάτια των παιδιών
Tι σημαίνει «ρατσισμός» με βάση την αντίληψη ενός παιδιού; Το βίντεο που ετοίμασε η εταιρία St Patrick's Media Group, με τίτλο «Ρατσισμός: η προσέγγιση των παιδιών», δίνει απαντήσεις.
Στο βίντεο μικρά παιδιά διάφορων ηλικιών και χρωμάτων καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα «τι σημαίνει ρατσισμός;» και «τι είναι οι κοινωνικές διακρίσεις;». Άλλα το σκέφτονται, άλλα μπερδεύονται, όλα απαντούν αυτομάτως: «Δεν ξέρω...».
Το σύνθημα, που προκύπτει από το σποτ δείχνει αυτονόητο: «Ας φτιάξουμε έναν κόσμο στον οποίο, δεν θα χρειαστεί ποτέ να το ανακαλύψουν...».
Πηγή: www.thetoc.gr
Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Μια χρήσιμη διεύθυνση στην οποία όλοι μας μπορούμε να ενημερωθούμε για θέματα εκπαιδευτικά και όχι μόνο!
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμη και τηλεδιασκέψεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Νομό Ευρυτανίας , κατά το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποιήθηκαν μέσω της εύχρηστης πλατφόρμας του ΠΣΔ, τηλεδιασκέψεις με τα απομακρυσμένα Δημοτικά Σχολεία των Αγράφων και του Ραπτόπουλου, με σκοπό οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα της εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας. Υπεύθυνη για τον συντονισμό των τηλεδιασκέψεων ήταν η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, Μαρία Τσιαμτσιούρη.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το διερευνητικό ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν οι μαθητές κατά την έναρξη του προγράμματος.
Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017
5 Ιουνίου - Παγκόσμια Hμέρα Περιβάλλοντος
Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του O.Η.Ε., το 1972, ως η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.
Από τότε και κάθε χρόνο, η μέρα αυτή δίνει την ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες, να προβληματιστούμε για τα θέματα του περιβάλλοντος, καθώς υπενθυμίζει μια απειλητική πραγματικότητα, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε πλέον σε καθημερινή βάση.
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2017 είναι η «επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση». Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα κάλεσμα να βγούμε έξω, να δούμε πόσο κοντά είμαστε στη φύση και να την αισθανθούμε, ώστε να εμπεδώσουμε και την ανάγκη προστασίας της.
Το περιβάλλον, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, βρίσκεται σε κρίση λόγω της αλόγιστης παρέμβασής του. Η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι βασικοί παράμετροι που επηρεάζουν όλο και περισσότερο και υποβαθμίζουν το περιβάλλον σε παγκόσμιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Η άνοδος της θερμοκρασίας, η μείωση των βροχοπτώσεων, το λιώσιμο των πάγων, η λειψυδρία, η ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ένταση των δασικών πυρκαγιών, οι επιδημίες και η εξαφάνιση πολλών ειδών από τον πλανήτη είναι φαινόμενα που καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε μια μόνιμη πλέον, παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Υπό το πρίσμα αυτών των συνεχώς μεταβαλλόμενων και εξελισσόμενων συνθηκών, η μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και η κατοχύρωση της προστασίας του πολίτη αποτελούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ουσιαστικές παράμετροι της διαμόρφωσης της ποιότητας ζωής, της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης.
Είναι οι παράμετροι που για την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποτελούν τον πρωταρχικό και καθημερινό στόχο και πιο συγκεκριμένα: Να ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Η δράση για το περιβάλλον είναι χρέος όλων: της διεθνούς κοινότητας, της πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου, της κοινωνίας των πολιτών και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Κυριακή 4 Ιουνίου 2017
Do Coyle
Η Do Coyle είναι Αγγλίδα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και έχει
εργαστεί σε μεγάλο βαθμό στη μεθοδολογία CLIL. Εισήγαγε το πλαίσιο των 4C στην διδασκαλία της Ολοκληρωμένης μάθησης περιεχομένου και γλώσσας, υποστηρίζοντας ότι η επικοινωνία, η κατανόηση, το περιεχόμενο και το πολιτισμικό υπόβαθρο του κάθε μαθητή είναι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον σχεδιασμό του μαθήματος μας έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί για να συνδεθείτε με τη ιστοσελίδα της.
Εισαγωγή στην μέθοδο CLIL
Τι είναι το CLIL;
Ένας όρος
που δημιουργήθηκε το 1994 από τον καθηγητή David Marsh στη Φινλανδία.
"Το CLIL αναφέρεται σε καταστάσεις όπου τα μαθήματα ή τμήματα των μαθημάτων
διδάσκονται μέσω μιας ξένης γλώσσας με διπλό στόχο, δηλαδή την εκμάθηση
περιεχομένου και την ταυτόχρονη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας".Η
Ολοκληρωμένη μάθηση περιεχομένου και γλώσσας
ή Συνδυασμένη Εκμάθηση Επιστημονικού Αντικειμένου και Ξένης Γλώσσας (CLIL) είναι μια γενική έκφραση που χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε
οποιαδήποτε διδασκαλία ενός μη γλωσσικού υποκειμένου μέσω μιας δεύτερης ή ξένης
γλώσσας (L2).
Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017
Το σχολείο μας
Η παρουσίαση του σχολείου μας με φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσαν και επεξεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης, με την βοήθεια της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας, Μαρίας Τσιαμτσιούρη.
Καλό Μήνα!
Γιάννης Ρίτσος, [Ιούνιος μήνας]
“Είχαν αρχίσει οι ζέστες – Ιούνιος μήνας –
άλλαζες κάθε τόσο θέση στο κρεβάτι
ζητώντας το δροσερό μέρος στα σεντόνια,
μη βρίσκοντας δροσιά. Κι αυτή η ταυτόχρονη
καταδίκη και αθώωση. Φωνάζανε οι γρύλοι.
Οι φρουροί αποκοιμήθηκαν πάνου στα όπλα τους.
Το φεγγάρι στάθηκε να τους κοιτάζει.
Ένα πουλί ξύπνησε.
Το ποτάμι κυλούσε.
Τότε ακριβώς, ο πιο μεγάλος έκανε μια κίνηση
σα ν’ άπλωνε τον ουρανό πάνου στα γόνατά του
κι άρχισε να ράβει τ’ αστέρια στη θέση τους
όπως ράβει ο φυλακισμένος τα κουμπιά στο σακάκι του.”
(Γ. Ρίτσος, Ποιήματα, Προσχέδια, τ. 3ος, Κέδρος)
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)